Make your own free website on Tripod.com

MAKLUMAN

TARIKH HARI INI

 

SILA TANDATANGAN BUKU PELAWAT DI BAWAH


LIHAT BUKU PELAWAT
TANDATANGAN BUKU PELAWAT

 

Tahniah Pasukan Bolasepak SMKGP.
Pasukan Bolasepak SMKGP terus mengungguli arena bolasepak Malaysia apabila berjaya menjadi Johan Piala Manchaster United baru baru ini. Mereka akan mewakili negara ke Bangkok


SELAMAT DATANG


Hampir 10 Kilometer ke utara Bandar Bukit Mertajam, terletak Sekolah Menengah Kebangsaan Guar Perahu yang tersergam indah di atas bukit. Dikelilingi kehijauan tumbuhan bukit, sekolah ini menawarkan pengajian sekolah menengah untuk penduduk sekitar kawasan Guar Perahu seperti Padang Menora, Kampung Pelet, Lahar Yooi , Padang Cempedak dan juga Mengkuang.

Walaupun banyak pembinaan sekolah menengah baru telah dan sedang dibina di sekitar kawasan ini namun jumlah enrolmen pelajarnya masih tidak berkurangan sepanjang tahun. Hal ini kerana sekolah ini menawarkan pelbagai jenis aktiviti ko-kurikulum yang mampu menonjolkan bakat-bakat terpendam didalam bidang sukan dan sebagainya.

SMKGP memang terkenal di negeri Pulau Pinang ini terutamanya dalam pencapaian sukannya. Sekolah inilah yang telah melahirkan bakat-bakat muda sukan bola sepak tanahair seperti Asmawi dan Aziz.

Lencana SMKGP telah ditukar dengan bentuk baru seperti di sebelah kiri dan di sebelah kanan ialah Lencana Lama SMKGP yang digunakan semenjak 1989 hingga 2003

 

   

Copyright ©2003 Symbiosis Consultant And SMKGP